School of St. Mary: School Advisory Council MEETING AGENDA Wednesday, March 19, 2025 7:00 - 9:05 pm UGC Multi-purpose Room

PLEASE NOTE: We welcome you to arrive 15 minutes early (at 6:45 pm) to get settled.

TOPIC: SAC Goal
Development and Progress
Attendees: School Advisory Council Members
Guest: N/A
Facilitator: Eileen Weber
Note Keeper: Kate Burke
Time Keeper: Michelle Kijek

MEETING OBJECTIVES:

- Review meeting norms of the group
- Review visitor protocol
- Discuss goals and progress updates from Objectives/Committees; Objectives to be focused on at this
 meeting are bolded below
 - Objective 1 Share positive impacts of SAC initiatives and support of administration
 - Objective 2 Address administration wishlist as it relates to fundraising
 - Objective 3 Review committee reports

TO PREPARE FOR THIS MEETING, PLEASE:

- Read this agenda
- Read reports provided, ask questions of the Chair in advance or bring questions to the meeting.
- Review minutes from November meeting

Schedule: 125 minutes

TIME	MINUTES	ACTIVITY
7:00 - 7:15	15 min.	WELCOME Opening Prayer - Maeve Curran Welcome any guests/visitors - Eileen Weber Determine role of timekeeper Take attendance Introduce SAC members Confidentiality forms - Kate Burke Action item: Review and approve minutes from January 15, 2025 meeting (to then be posted on school website for public review) Review meeting objectives
7:15 - 7:20	5 min.	SAC MEETING NORMS REVIEW Assume positive intentions Take an inquiry stance Use "I notice" statements and "I wonder" questions Ground statements in evidence Start and end on time Be here and now Stick to protocol - hear all voices.



7:20 - 7:25	5 min.	PASTOR COMMENTS: Father Mike Nacius
7:25 - 7:35	10 min.	PRINCIPALS REPORT: Kathy Thompson & Clare Gianelli
7:35 - 7:40	5 min.	PGC & UGC Teacher Report: Questions?
7:40 - 7:45	5 min	VISITOR INPUT: Opportunity for visitors to address the Council on non-agenda items
7:45 - 7:50	5 min.	SAC EXECUTIVE REPORT
		NOTES: SAC Meet & Greet, Monthly Newsletter
7:50 - 7:55	5 min.	DEVELOPMENT COMMITTEE: Goal Review and Report
		NOTES: Discuss progress to seek new sources of funding, including corporate funding
7:55 - 8:00	5 min.	MARKETING & ENROLLMENT COMMITTEE: Report and Updates
		NOTES: Review highlights of report and communications strategy to parents
8:00 - 8:05	5 min.	PA REPORT: Gala & Silent Auction, Tuition Raffle, Fish Fry, Crusader Annual Fund Progress
8:05 - 8:10	5 min.	FAMILY RETENTION COMMITTEE: Report Review and Updates
		NOTES: Review event successes
8:10 - 8:15	5 min.	CATHOLIC IDENTITY COMMITTEE: Report Review
		NOTES: Implementation of Hallow recommendation
8:15 - 8:20	5 min.	STUDENT LIFE COMMITTEE: Report and Updates
		NOTES: Progress against key projects, including "Heart of a Crusader" award
8:20 - 8:25	5 min.	LEGISLATIVE ACTION COMMITTEE: Report and Updates
		NOTES: Educational legislation in Springfield that may affect funding for Catholic schools, as well as any decisions concerning ISBE
8:25 - 8:35	10 min	FINANCE COMMITTEE: Budget Report
		NOTES: Budget review, including tuition rate for 2025-26 school year
8:35 - 8:40	5 min	Other Committee Report Questions and Discussion
8:45 - 8:55	10 min	VISITOR COMMENTS: Opportunity for visitors to address agenda Items
8:55 - 9:00	5 min.	NEXT STEPS NOTES: Annual meeting: May 21 includes election of officers



9:00 - 9:05	5 min.	CLOSING PRAYER
-------------	--------	----------------