School of St. Mary: School Advisory Council MEETING AGENDA Wednesday, January 15, 2025 7:00 - 8:55 pm UGC Multi-purpose Room

PLEASE NOTE: We welcome you to arrive 15 minutes early (at 6:45 pm) to get settled.

TOPIC: SAC Goal
Development and Progress
Attendees: School Advisory Council Members
Guest: N/A
Facilitator: Eileen Weber
Note Keeper: Kate Burke
Time Keeper: Michelle Kijek

MEETING OBJECTIVES:

- Review meeting norms of the group
- Review visitor protocol
- Discuss goals and progress updates from Objectives/Committees; Objectives to be focused on at this
 meeting are bolded below
 - Objective 1 Development Goal Review & Report
 - Objective 2 Marketing & Enrollment Report
 - Objective 4 Family Retention Initiatives
 - Objective 5 Technology Goal Review
 - Objective 6 Finance Goal Review
 - Objective 7 Legislative Goal Review

TO PREPARE FOR THIS MEETING, PLEASE:

- Read this agenda
- Read reports provided, ask questions of Chair in advance or bring questions to meeting.
- Review minutes from November meeting

Schedule: 115 minutes

TIME	MINUTES	ACTIVITY	
7:00 - 7:15	15 min.	Opening Prayer - Michelle Kijek Welcome any guests/visitors - Eileen Weber Determine role of timekeeper Take attendance Introduce SAC members Confidentiality Forms - Kate Burke Action item: Review and approve minutes from November 20, 2024 meeting Review meeting objectives	
7:15 - 7:20	5 min.	SAC MEETING NORMS REVIEW	



		 Start and end on time Be here and now Stick to protocol - hear all voices. 	
7:20 - 7:25	5 min.	PASTOR COMMENTS: Father Mike Nacius	
7:25 - 7:35	10 min.	PRINCIPALS REPORT: Kathy Thompson & Clare Gianelli	
7:35 - 7:40	5 min.	PGC & UGC Teacher Report - Questions?	
7:40 - 7:45	5 min	VISITOR INPUT: Opportunity for visitors to address the Council on non-agenda items	
7:45 - 7:55	10 min.	DEVELOPMENT COMMITTEE: Goal Review and Report	
		NOTES: Discuss goals and progress to seek new sources of funding, including corporate funding	
7:55 - 8:00	5 min.	MARKETING & ENROLLMENT COMMITTEE: Report and Updates	
		NOTES: Review highlights of report and communications strategy to parents	
8:00 - 8:05	5 min.	FAMILY RETENTION COMMITTEE: Report Review and Updates	
		NOTES: Welcome Sabrina and review priorities	
8:00- 8:05	5 min	TECHNOLOGY COMMITTEE: Report and Updates	
		NOTES: Welcome Jimmy Griffin and discuss recommendations	
8:05 - 8:15	10 min.	FINANCE COMMITTEE: Report and Updates	
		NOTES: Discuss how to provide advice and counsel to the Pastor and Principal regarding long-range financial planning, annual budget development and budget monitoring; share status of meeting with Parish Finance Committee	
8:15 - 8:20	5 min	LEGISLATIVE ACTION COMMITTEE: Goal Review and Report	
		NOTES: Review educational legislation in Springfield that may affect funding for Catholic schools, as well as any decisions concerning ISBE	
8:20 - 8:30	10 min	Other Committee Report Questions and Discussion	
8:30 - 8:40	10 min	VISITOR COMMENTS: Opportunity for visitors to address agenda Items	
8:40 - 8:45	5 min.	NEXT STEPS NOTES: • SAC Meet & Greet: February 6, 6:30 - 7:30pm before PA mtg, UGC • Next business meeting: March 19	



8:45 - 8:55	10 min.	ASSESS what worked well about this meeting and what we would change. What are we grateful for? Where did we see God present and in action? What did we learn? What will we do differently? Based on Ignatian Spiritual Exercises. CLOSING PRAYER Sabrina Jerina	
		+ Plus	▲ Delta